TOEPASSINGEN

Voor veel sectoren kan Digital Signage een effectieve communicatiebijdrage leveren. De gastvrijheid naar klanten kan worden verhoogd door een welkomstboodschap, bedrijfsinformatie of het kan worden ingezet als bewegwijzering. Ook kunt u het voor bezoekers mogelijk maken wachttijden te zien. Bekijk eens de mogelijkheden van Digital Signage voor retail, horeca, corporate, zorg, onderwijs en venues.

ALGEMEEN

Handen wassen voordat je een winkel of een andere locatie in gaat, zit nog lang niet in onze routine. Toch is dat een van de noodzakelijke maatregelen om het Covid-19-virus onschadelijk te maken. Een digitale display met een dispenser met desinfecterende gel is een perfect middel om de aandacht op de hygiëne maatregelen te vestigen. Je kunt er als bezoeker niet omheen én je hebt een extra communicatiemiddel in de zaak.

RETAIL

Wij weten dat de tijd die klanten zich in uw winkel bevinden slechts beperkt is. Het is dus zaak een duidelijke boodschap in korte tijd over te brengen, om zo meer omzet te creëren. Ontdek de mogelijkheden en creëer samen met BOFESTO-DS een wereld die net zo vanzelfsprekend als opvallend is. Wij onderscheiden drie verschillende functies van Digital Signage voor retail: voor commerciële uitingen, voor interactie met klanten en voor een weergave van het productaanbod.

COMMERCIËLE UITINGEN

Vroeger gebruikten winkeliers statische borden of omroepsystemen om de aandacht van klanten op bepaalde producten te vestigen. Digital Signage is veel flexibeler. De reclamecampagne kan in een specifiek deel van de winkel worden opgezet. Bovendien kunnen de reclameuitingen worden aangepast aan de dag van de week en zelfs het tijdstip op de dag.

De bakkers van een supermarkt kan via het Digital Signage systeem laten weten dat er verse broodjes uit de oven zijn gekomen om zo klanten te trekken. Deze tijdgebonden informatievoorziening is met traditionele uitingen op print onmogelijk. Storende aankondigen via luidsprekers zijn met Digital Signage overbodig geworden.

INTERACTIE MET KLANTEN

Met de komst van tablets en smartphones gaan klanten er steeds vaker vanuit dat de schermen die ze zien touchscreens zijn. Het gebruik van touchscreens zorgt niet alleen voor een verhoogde interactie met klanten, maar er kan ook eenvoudig informatie over klanten worden vergaard.

Een klant kan op een touchscreen een applicatie bedienen waarmee in een winkel verschillende wasmachines kunnen worden vergeleken. Op basis van de zoekresultaten worden vervolgens aanbiedingen gepresenteerd voor een bepaald model.

PRODUCT AANBOD

Touchscreens bieden ook de mogelijkheid een volledige productcatalogus te tonen. Zo kan een klant ook kennis maken met producten die niet in de fysieke winkel op voorraad zijn, maar die bijvoorbeeld wel te bestellen zijn.

DIGITAL SIGNAGE IN DE HORECA

BOFESTO-DS levert u geavanceerde narrowcasting voor horeca, voor een bijzonder scherpe prijs. Zo creëert u mogelijkheden in plaats van teleurstellingen. In de horeca kunnen menukaarten of speciale aanbiedingen op de schermen per dagdeel aangepast worden om een hogere omzet te genereren.
U wilt in uw restaurant toch ook laten zien wat er mogelijk is, in plaats van benadrukken wat er niet meer in huis is? U wilt in uw restaurant toch ook een beleving creëren? Met behulp van Digital Signage laat u uw gasten zich steeds weer welkom voelen.

CORPORATE DIGITAL SIGNAGE

Spreek klanten aan, geef werknemers waardevole informatie en communiceer heldere instructies. Kies voor de meest opvallende wijze, op de meest subtiele manier. Zakelijke communicatie van BOFESTO-DS is de subtiele communicatie die indruk maakt.

Organisaties kunnen op schermen de aan- en afwezigheid van personeel tonen, instructiefilms of bedrijfsnieuws weergeven, zalenplanning bijhouden en actuele werkroosters laten zien. Daarnaast kan de betrokkenheid van werknemers worden verhoogd door bedrijfssuccessen te laten zien.

DIGITAL SIGNAGE IN DE ZORG

Digital Signage wordt in de gezondheidssector steeds populairder. Ziekenhuizen, dokterspraktijken en verpleeghuizen gebruiken narrowcasting om op een vernieuwende manier te communiceren met zowel medewerkers als patiënten.

De mogelijkheden van Digital Signage in de zorg zijn eindeloos. Denk aan een wachtruimte waarin een nerveuze patiënt uitleg krijgt over de behandeling die hem te wachten staat. Narrowcasting kan ook worden ingezet om angstige kinderen af te leiden met dynamische content. Touchscreens kunnen worden gebruikt om patiënten de weg te wijzen of om het incheckproces in ziekenhuizen te versnellen. Bovendien kan een Digital Signage systeem worden aangesloten op de patiëntendatabase. Zo kan relevantie informatie, zoals röntgenfoto’s en labuitslagen tijdens een operatie worden weergeven op schermen in de operatiekamer.

DIGITAL SIGNAGE IN HET ONDERWIJS

In het onderwijs wordt steeds vaker narrowcasting ingezet. Als narrowcasting op de juiste manier wordt ingezet, dan kan het systeem een sleutelrol spelen in de communicatie tussen personeel, administratie en studenten. In het onderwijs kan narrowcasting worden ingezet bij roosterwijzigingen, informatie rond evenementen, OV-nieuws, menu’s van het restaurant, bewegwijzering of waarschuwingsberichten. Ook voor communicatie met personeel biedt narrowcasting vele gebruiksopties, zoals het communiceren van vacatures, mededelingen, actualiteiten en activiteiten.
Denk bij digital signage onderwijs ook aan:
• Roosterwijzigingen
• OV-nieuws
• Aankondigingen voor activiteiten

DIGITAL SIGNAGE VENUES

Narrowcasting is niet meer weg te denken van de toonaangevende venues. Het is niet alleen een onmisbare tool gebleken bij het effectief leiden en informeren van gasten, het blijkt ook een sterke partner te zijn in het aanprijzen van consumpties en producten. Met Digitl Signage van BOFESTO-DS zorgt u dat u het beste van beide werelden krijgt.