DIGITAL SIGNAGE

WAT IS DIGITAL SIGNAGE

Digital Signage (ook wel narrowcasting genoemd) is een bijzondere en digitale vorm van communicatie om via beeldschermen informatie over te dragen aan een bepaald publiek. Digital signage wordt vaak door bedrijven ingezet om hun communicatie te ondersteunen. Via zogeheten media players voorzien beeldschermen relevante visuele content voor klanten en medewerkers zoals veiligheid instructies, werkroosters of welkoms berichten.

Wat is digitalsignage
Hoe werkt digital signage

HOE WERKT DIGITAL SIGNAGE?

Een digital Signage systeem bestaat uit een combinatie van hardware en software. De digital signage hardware bestaat uit twee onderdelen: beeldscherm en media player. LG levert ook beeldschermen met webOS en een geïntegreerde media player. Dit heeft een investeringsvoordeel als u zelf nog geen beeldscherm heeft.

De narrowcasting software is een beheerders platform waarmee de content op de schermen kan worden aangestuurd. Het beheerders platform is opgeslagen in de cloud. Via internet worden de aanpassingen verzonden naar de media player of het LG webOS scherm. De digital signage media player verzendt de data via een HDMI-kabel naar het scherm. Aangepaste content is binnen 10 minuten op alle schermen te zien. Over het algemeen kunnen verschillende beeldschermen via één media player worden aangestuurd.

DOEL VAN DIGITAL SIGNAGE

Digital signage wordt meestal ingezet voor promotie, entertainment of interne communicatie. De narrowcasting content kan bestaan uit onder andere bewegende teksten, grafische beelden en video’s. De dynamische content trekt meer aandacht dan fysieke communicatiemiddelen.

De content kan worden afgestemd op tijd, locatie en doelgroep. Hierdoor kan de promotie van producten afgestemd worden op het profiel van de klant, kunnen wachttijden door aantrekkelijke en lokale content worden verzacht, of kan er effectief met werknemers worden gecommuniceerd.

Doel van digital signage
Volg je campagnes realtime

GEBRUIKERSVRIENDELIJKE SOFTWARE

De narrowcasting software van BOFESTO-DS hoeft u niet zelf aan te schaffen: u ontvangt een licentie voor software on demand (SaaS). Wij zorgen voor de installatie, de onderhoud en het beheer. De software blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast kunnen meerdere mensen in een aparte werkruimte aan dezelfde of een andere uitzending werken en ook mensen zonder grafische of technische kennis kunnen eenvoudig campagnes opzetten en programmeren.

HULP NODIG BIJ UW COMMUNICATIEPLAN?

Een narrowcasting project moet goed worden voorbereid. Daarom is een goed communicatieplan daarbij onmisbaar. Wilt u weten waar u allemaal aan moet denken bij het starten van een narrowcasting project? Wij nemen deze belangrijke fase in de voorbereiding graag uit handen en zorgen ervoor dat u niets over het hoofd ziet. Neem contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie.

Hulp nodig bij uw communicatieplan
Razendsnel geïmplementeerd

RAZENDSNEL GEIMPLEMENTEERD

Alle narrowcasting software is al geïnstalleerd op één van de servers van onze software partner. Hierdoor kent het implementatietraject van de door ons gebruikte software oplossing een zeer korte doorlooptijd. U ontvangt uw licentie en bijbehorende logingegevens; wij plaatsen de schermen met de media players of de LG webOS schermen en u kunt direct inloggen op het beheerders platform. Verder hoeft u zich geen zorgen te maken over back-ups en beveiliging aangezien de content op de servers van de leverancier staat, zorgen zij ook voor back-ups en beveiliging.

DE MOGELIJKHEDEN

INTERNE COMMUNICATIE

 • Bezoekers en medewerkers bereiken op een proactieve manier 
 • Breng aandachtspunten aan het licht zoals: evenementen, acties, werkrooster of veiligheidsvoorschriften
 • Verwelkom bezoekers met een persoonlijk bericht
 • Communiceer met medewerkers zonder directe werkonderbreking
 • Veraangenaam de wachttijd door het tonen van nieuws, weer en verkeer
 • Informeer medewerkers over economische financiële doelstellingen, bedrijfsuitjes of verjaardagen
 • Snelle aanpassingen mogelijk door de digital signage  software van BOFESTO-DS

BEWEGWIJZERING

 • Verhoog de bezoekerservaring en serviceniveau
 • Zorg voor een professionele moderne uitstraling terwijl u uw bezoek naar de juiste ruimte of locatie verwijst
 • Kan naast digitale bewegwijzering ook worden ingezet voor het weergegeven van ruimte reserveringen 
 • Toon in gevallen van nood op alle schermen de kortste route naar een nooduitgang
 • De route informatie altijd beschikbaar en kan weergegeven worden op meerdere narrowcasting schermen
 • Snel en makkelijk te bewerken met de digital signage software 

ADVERTISING

 • Onderscheid uw bedrijf van de concurrent
 • Besparing door het stopzetten van kostbaar drukwerk, boekjes, posters en andere fysieke communicatiemiddelen
 • Informeer uw bezoekers met bijvoorbeeld het menu van de dag, informatie over de wifi toegang of ticketverkoop
 • Digital signage werkt conversie verhogend
 • Toon verschillende aanbiedingen aan per doelgroep of een specifiek tijdstip van de dag
 • Snelle aanpassing mogelijk door de digital signage software van BOFESTO-DS

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

Bij BOFESTO-DS krijgt u niet alleen een abonnement op de narrowcasting software, maar u krijgt daarnaast ook een abonnement op hulp van de medewerkers van BOFESTO-DS. De software staat bij onze partner op een server. Hun team zorgt ervoor dat de software altijd blijft werken bij nieuwe hardware en upgrades van besturingssystemen. Wij staan voor u klaar met persoonlijke hulp. Zo maken we de software elke dag weer een stukje veiliger, beter en sneller en geniet u van de voordelen van BOFESTO-DS: korte lijntjes, persoonlijk contact, snelle hulp én full-service dienstverlening op maat!

Bij vragen over het gebruik van de digital signage software kunt u contact met ons opnemen. Ons team staat altijd voor u klaar!